Checklisten


Kontrakten

Sørg for at udfylde kontrakten med de detaljer du har aftalt med artisten.
Kontrakten er et fantastisk værktøj til at sikre, at i har tænkt på de små detaljer som man ellers kunne glemme, og du vil meget ofte opleve at artisten på den måde også leverer en meget bedre præstation fordi han både er mere forberedt på dine behov, men simpelthen også fordi der er et fysisk papir på det aftalte.

Artistens rolle

Kommuniker med artisten om hvilken rolle du forventer han har til festen. Skal han være i baggrunden eller skal han tage en aktiv del i at skabe festen. Nogle artister vil trives bedst i en bestemt rolle og skal måske bremses lidt eller på forhånd have af vide at det er ham der skal skabe den gode fest.

Ekstra spilletid

Hvis festen er en kæmpe succes og gæsterne bare ikke vil forlade dansegulvet, så kan det være svært at stå kl 2 om natten og forhandle en pris med en DJ eller et band. Så sørg for at have afdækket dette på forhånd. Kan et ekstra set lade sig gøre og hvad vil det i så fald koste?
Så kan du altid vælge på selve aftenen om du vil benytte dig af det eller ej.

Artistens tøj

Det kan variere meget om et band eller en dj dukker op i pænt tøj eller hullede cowboy bukser…Selvfølgelig vil en professionel artist eller band have styr på at man skal komme velklædt, men det skader ikke at du spørger hvad musikerne har på af tøj. Et band i matchende tøj ser meget mere professionelt ud end hvis de bare har noget tilfældigt tøj på.

Snak om repertoiret

Det kan virke oplagt at en professionel artist ved hvad god festmusik, men på 123festmusik har vi booket over 12000 festjobs, og erfaringerne viser at der er utrolig mange opfattelser af hvad god festmusik egentlig er. Hovedreglen er at musikeren skal tilpasse sig festen og publikummet, MEN du kan hjælpe artisten virkelig meget med at give konkrete eksempler på hvad du synes er god festmusik. Lad være med at lave en lang liste som der SKAL spilles, men giv ham den lange liste, og sig at hvis han kan spille numre fra den liste så vil det falde i god jord.

Kommunikation

Det du helst vil undgå på selve aftenen er at skulle gå og lede efter en forlængerledning eller lignende. Husk at du skal nyde din fest.
Det kan være en god ide at udnævne en af gæsterne som kontakt person for artisten. Forbind de to personer og sørg for at de har de rette informationer, og så kan du læne dig tilbage og nyde maden og gæsterne

Betaling

Hvornår og hvordan skal der afregnes? Hvis artisten vil have penge på selve aftenen, så overdrag også dette ansvar til din kontakt person, så du ikke selv skal holde styr på pengene, samt stå kl 2 om natten og afregne med bandet.

Kørselsvejledning, regnvejr og strømsvigt

Sørg for at tænke på de ting der kan gå galt…Lav evt kørselsvejledning til artisten, så de ikke fare vild, hvis de kommer langt fra. Hvad er plan B hvis det bliver regnvejr eller det er for koldt til at være i festteltet. Hvad gør du hvis der er strømsvigt, og musikernes udstyr ikke virker

Tidsplanen

Vi anbefaler at du ikke blot aftaler tidspunkt for musik start, men også disse tidspunkter:

  • Hvornår ankommer artisten til feststedet?
  • Hvornår stiller han udstyr op?
  • Hvornår går musikken i gang?
  • Hvornår skal musikken stoppe

Kan han spille til sangene?

En ting som MEGET ofte går galt er at kunden går ud fra at musikeren kan spille til alle medbragte sange.
Det er virkelig en god ide at sende kontakt oplysninger med i din festinvitation til musikeren, og opfordre til at hvis man laver en sang, så vil musikeren meget gerne have den på forhånd, så han ved hvad der skal spilles til.

Anmeld musikeren

Når festen er overstået, sender vi dig en email fra 123festmusik. I denne email får du mulighed for at anmelde artisten. Skriv så meget som muligt da dette er kæmpe hjælp for dem der skal booke artisten næste gang. Hvad gik godt og hvad var skidt?

Vi håber også du vil anbefale 123Festmusik.dk som stedet hvor man kan finde sin festmusik J


468 ad