Guitarist guide - 2021 priser

Er du interesseret i at booke en guitarist til et bryllup eller en privat begivenhed, men ved du ikke, hvor du skal starte? Vi har samlet svar på de spørgsmål, vi ofte hører, så du kan blive skarpere på, hvordan man booker en musiker/guitarist.

Solo guitarist eller sanger-guitarist?

I denne guide gennemgår vi, hvordan man lejer en solo-guitarist, der ikke synger. Populære genrer af solo guitarister inkluderer klassisk, jazz, spansk og fingerspil.

Hvilke stilarter kan en solo-guitarist spille?

Mens specifikke guitarister måske har specialiseret sig i bestemte områder af repertoiret, fungerer næsten enhver musikstil - inklusive flamenco, pop, jazz, folkemusik, klassisk - på den akustiske guitar, mens den elektriske guitar bruges til rock ‘n roll og heavy metal.

De mest populære genrer blandt 123festmusik-kunder, der ønsker at booke en guitarist, er:

  • Pop-covers
  • Jazz
  • Klassisk
  • Spansk

Mange guitarister er alsidige og glade for at spille en række forskellige sanglister til den samme begivenhed. Det kan være en god idé at have et sæt med afslappet jazzmusik til at begynde med, og derefter et andet sæt med mere spansk musik bagefter, f.eks.

Akustisk guitarist eller el-guitarist?

Når du finder en guitarist, skal du beslutte, om du vil have vedkommende til at spille rent akustisk, enten på en akustisk guitar eller en klassisk guitar, eller om du gerne vil have vedkommende på en elektrisk eller halvakustisk guitar, der kan forstærkes.

Vi diskuterer forskellene mellem hver type guitar i det næste afsnit. Din beslutning skal være baseret på to ting:

  • Hvilken lyd foretrækker du mest?
  • Hvor stort er spillestedet og hvor mange mennesker deltager?

Vi vil anbefale at hyre en akustisk guitarist uden en forstærker, hvis dit sted er meget småt, eller hvis du vil have guitaristen til at optræde i et øjeblik, hvor alle er stille, som f.eks. ved bryllupsreceptionen eller til en begravelse.

Ellers anbefaler vi altid at booke en guitarist med en forstærker for at sikre, at dine gæster hører musikken, og at lyden bæres rundt i hele lokalet.

Hvor lang tid optræder en guitarist?

Et sæt varer typisk mellem 45-60 minutter med en 15 minutters pause mellem sets.

Kan en guitarist tage imod musikønsker?

Mange guitarister har brugt år på at huske hundreder af sange og / eller kan hente melodier meget hurtigt gennem øret. Hvis du dog har specielle anmodninger om repertoire, skal du fortælle din guitarist så hurtigt som muligt for at sikre dig, at de har tilstrækkelig tid til at forberede sig.

Hvor lang tid på forhånd skal jeg booke en guitarist?

Vi anbefaler at starte søgningen, så lang tid i forvejen som muligt, men hvis du har behov for en guitarist til en begravelse, vil vi meget hurtigt være behjælpelige med at finde en der passer til dig samme dag.

Hvor meget koster en guitarist?

Hver guitarist sætter deres egne priser, men forvente en pris på kr. 2.500 for et 45-minutters sæt plus eventuelle rejseudgifter. Kontakt stadig guitaristen, hvis vedkommende f.eks. blot skal spille 2 eller 3 sange - da det også sagtens kan lade sig gøre.

Find guitarist til din fest