Lasses lette sangria

Har du været i Spanien, så kender du helt sikkert denne dejlige og læskende drik, der går under navnet ”Sangria”. Når man bestiller sangria på en spansk bar eller café, så ved man aldrig præcis hvad man får. Hvert sted har nemlig deres egen opskrift på sangria.
Som sikkert mange andre, så nød jeg anseelige mængder sangria, sidst jeg var sydpå. Mmmm!

Hjemme igen skulle jeg selvfølgelig give mig i kast med en hjemmebrygget sangria. Måske man kunne genkalde ferien og den dejlige stemning under de varme himmelstrøg?

Nettet bugnede af opskrifter på sangria, og de fleste var da også rigtig gode. Jeg kom efterhånden en del af dem igennem, og måtte konstatere, at jeg dog tit sad tilbage med den samme frustrationen: Der var nemlig altid rigtig mange ingredienser, og det betød, at både indkøb og tilberedelse tog tid. Jeg skal ikke tude; selvfølgelig kan der være dage hvor man har lyst til at kæle for en spand sangria, og det skal man da stadig have lov til. Bevares!
Men der ER også dage, hvor man tænker: ”jeg kunne godt drikke noget sangria. Nu!” Og så begyndte eksperimenterne. Hvordan laver man en EKSTREM simpel sangria, der samtidig smager godt?

Efter mange forsøg (der var en naturlig grænse for antal glas pr. dag …), var mine smagsløg tilfredse. Og det var mere simpelt end jeg havde håbet på.
½ rødvin og ½ citronsodavand. Bum!
Længere er den sådan set ikke. Man kan evt. lige smide lidt ekstra sukker i, og måske et par isterninger. Skal man virkelig gøre indtryk, så kan man toppe med æbler og appelsiner i mindre stykker, men det er bestemt ikke nødvendigt.

I mit køleskab er der ALTID rødvin på pap og en håndfuld dåser citronsodavand. Så hvis jeg får lyst til sangria, så er det klar efter 30 sekunder.
Jeg håber I (og jeres gæster) vil nyde den lige så meget som jeg gør!

Sådan gør du:

  • 1 del rødvin (alm. billig pap er fint)

  • 1 del citronsodavand, (jeg bruger Cloudy Lemon fra Harboe)

  • Evt. (rør)sukker (½ spiseske pr. liter)

  • Evt. isterninger

  • Evt. frugt i stykker

Lasses lette sangria

Byd dine gæster en velfortjent velkomst!

Prøv vores Gratis og Uforpligtende match service
Skal du bruge musik til dit event?