Derfor er livemusik bedre end studieoptagelserne

De fleste af os kender følelsen af at være til en koncert og opleve musikken langt stærkere, fordi det er live. I teorien burde det ikke være sådan, da studieversionerne har en langt mere "perfekt" og afbalanceret lyd, som netop er lavet til, at det skal lyde så godt som overhovedet muligt.

Men stadig, så kan livemusik altså noget, som en indspildning aldrig vil kunne matche.

Her kan du læse om et par af de ting, der gør livemusikken unik.

1) Nerven i musikken

Studieindspillingerne er lavet på en måde, så de er "rare" at lytte til. Derfor er musikken lavet langt mere afballanceret, så der ikke pludselig kommer en kæmpe øgning i volumen, da det ikke ville være rart, når man sidder blandt gode venner, er ude og spise en god middag eller lign.

Til livemusik er musikeren dog mere fri til at skabe en langt mere dynamisk version af nummeret. Der kan altså komme mere "knald" på de partier i sangen, som folk kender og elsker. Det giver typisk en stærkere "nerve" i musikken, da man kan mærke, hvordan alle musikerne bruger dette til at få nummeret til at fremstå på sit ypperste.

2) Fællesskabet

Der er noget særligt over, når mange mennesker er samlet om præcis det samme. Det giver en skøn følelse af samhørighed.

Denne følelse er så stærk, når vi oplever livemusik, da der kan være mangetusinde mennesker samlet på præcis samme sted. Følelsen bliver styrket, når disse mangetusinde mennesker synger i kor, hopper i takt eller holder den moderne lighter, smartphonen, i luften i svejende bevægelser.

3) Fokus

De færeste mennesker sætter sig ned og lytter til musik som eneste beskæftigelse. Det er ofte noget, vi gør, mens vi arbejder, kører bil eller sidder og spiser.

Når vi er til en koncert, er vores blik rettet et sted hen - mod scenen - og vores opmærksomhed er udelukkende på musikken. Det betyder, at man oplever detaljerne i musikken og meningen i lyrikken.

4) Mærk musikken

Hører man musik på sine høretelefoner eller det gennemsnitlige hjemmeanlæg, så kan man typisk ikke "mærke musikken". Det mest tydelige eksempel er bassen, som har en kæmpe indflydelse på musikken.

Oplever man livemusik på et godt koncertsted, så vil man kunne mærke bassen og stortrommen i gulvet. Det giver en langt stærkere fornemmelse af rytmen.

Modtag tilbud på livemusik her