Få styr på musikken til nytårsaften

Skal I holde en skøn nytårsaften, så skal der være styr på musikken. Det bliver nemlig til et stort irrtationselement for gæsterne, hvis musikken skifter hele tiden eller kun tilgodeser en lille del af selskabet.

Det kan umiddelbart lyde som en simpel opgave, men det er det ikke - særligt ikke, når der er kommet lidt indenbors.

Derfor får du i denne guide nogle gode råd til at styre musikken gennem nytårsaften.

1) Brug playlister

Det kan enten være playlister, I selv opretter, eller passende playlister fra Spotify. Sørg for, at der er nok timers musik på playlisten, og at der er et godt mix af forskellige musik, så alle føler, der er noget for dem.

Det kræver et godt kendskab til gæsterne, og hvis du ikke er helt sikker, så kan du supplerer dette råd med vores næste råd.

2) Spørg alle til råds

Det behøves ikke være sådan, at det er arrangøren der alene skal finde på alt musikken og opsætte den perfekte playliste.

Giver du folk carte blanche i forhold til at smække numre på en playliste, så kan det dog også ende med, at musikken stikker af i alle mulige retninger.

Derfor foreslår vi, at du skriver til alle gæsterne “Kan du ikke nævnte fem kunstnere, du godt kunne tænke dig at høre på den playliste, jeg laver til nytår”. På den måde beholder du stadig lidt af styringen, men får noget med, som alle kan lide.

3) Beslut et tidspunkt, hvor folk selv kan give den gas

Hvis man insisterer på at høre én playliste hele aftenen, så kan det også ødelægge den gode stemning. Der kan nemlig også være noget fedt, når folk får en spontant tanke om et nummer (og en tilhørende dans), som de ønsker at feste til.

Uanset om det er Boten Anna, YMCA, Macarena eller VLTJ, så skal der være plads til det, når stemningen er til det.

I kan eventuelt aftale, at playlisten starter efter dronningens nytårstale og kører indtil nedtællingen begynder. Mens champagne og kransekage indtages, kører der ABBA med ‘Happy New Year’ på fuld skrue, og derefter er anlægget frit for alle.

Find livemusik til nytårsaften her