4 sensationelle historier om Elvis Presley

I mere end seks årtier har Elvis været en legende, og grundet hans comeback på det store lærred med filmen Elvis, har vi opridset nogle opsigtsvækkende historier som giver et indblik i hans liv fra begyndelsen af hans karriere og indsigt i nogle af hans spektakulære bedrifter.

The King of Rock’n´Roll

Elvis Aaron Presley satte standarden for rock genren i slutningen af 1950’erne og har solgt over en billion plader, og da Beatles kom frem i 1960 udtalte John Lennon: "før Elvis var der ingenting". Meget sigende om Elvis Presleys karriere købte han i 1957 ejendommen Graceland i Memphis, Tennessee, indenfor det samme år som han blev kendt. Før Elvis blev kronet til kongen af Rock’n´roll, var han først kendt som Elvis the Pelvis. Elvis the Pelvis opstod efter han optrådte på TV med nummeret "Hound Dog", først senere blev han kronet The King.

El’s Angels

I 1960’erne beskrev en journalist i Las vegas om mødet med the Memphis-mafia, en gruppe på op mod 30 mennesker. Gruppen bestod af bodyguards, sikkerhedsfolk og venner af Elvis, the Memphis Mafia fulgte Elvis tidligt i hans karriere og frem til hans død i 1977 - Elvis kaldte selv gruppen for El’s Angels.

U.S Army

Som 24 årig blev Elvis kaldt ind i hæren, på det tidspunkt var hans karriere eksploderet, men selvom mange fans var utilfredse, han gjorde tjeneste to år i Tyskland. Imens han gjorde tjeneste i Tyskland, mødte han den 14 årige Priscilla, som senere blev hans kone. Elvis så aldrig hans kone uden make up og krævede at hun altid var perfekt, grundet Priscillas kendskab til konkurrencen om hendes mand, gjorde hun ingen indsigelser. Parret fik en datter sammen, Lisa Marie Presley kom til verden i 1968. Priscilla er den eneste kvinde Elvis har været gift med, hun forlod ham i 1973, da hun forelskede sig i karate instruktøren Mike Stone. Den tidligere Elvis frue har senere udtalt at Elvis var hendes livs kærlighed.

Nixon gjorde Elvis til narkotika agent

Elvis havde et misbrug af piller og da han mødte præsident Nixon i det hvide hus i 1970, tildelte Nixon, Elvis titlen som narkotika agent, Elvis’ forespørgsel blev mødt uden nogen form for træning. Årsagen var åbenlys og Elvis udtalte selv at han nu kunne omgås narkotika som han lystede. Med sin titel som narkotika agent klædte Elvis sig ud som betjent og trak (hovedsageligt kvinder) til side for at give sin autograf på en "bøde" med et opfølgende "velbekom".

Kongen

Filmen "Elvis - Aloha from Hawaii" blev vist i 40 lande og filmen er set af flere end "den første mand på månen". Elvis fik sin første guld plade for "Heartbreak Hotel" i 1956 og han kom op på 171 guld plader, 94 platin og 34 multi platin plader. Yderligere vandt Elvis 3 grammy’s, alle for gospel musik. Elvis’ talent var enestående, han charmerede sig ind i kvindernes hjerter og mændene ville være ham - han var kongen!

Opret forespørgsel på livemusik her