4 tips: Sådan styrer du selv musikken til din fest

Vi er naturligvis kæmpe fans af livemusik, men vi ved også godt, at ikke alle fester har budget til at hyre livemusik - eller i hvert fald ikke livemusik til hele aftenen.

Rigtig mange fester holdes nemlig med det private anlæg og frit valg på alle de musikalske hylder.

Derfor får du i denne artikel fire konkrete råd til at styre musikken.

1) Hav en dedikeret enhed til afspilning

Rigtig mange fester starter med, at værtens eller en af gæsternes telefon forbindes til anlægget. Enten via det gode gamle jack-stik eller over Bluetooth. Uanset metoden, så ender det typisk med at skabe udfordringer og frustrationer.

Ejeren af telefonen mister i raketfart dyrebar batteritid på telefonen og vil på et tidspunkt ikke gide at stå for afspilningen mere. Gæsterne skal enten kende koden til telefonen eller have fat i ejeren hele tiden. Ringer telefonen afbyrdes musikken. Ja, listen er lang, og derfor er det en dårlig idé.

Hvis du har en tablet eller computer (gerne en gammel en) så sæt den til.

2) Lav (eller find) flere gode playlister

Hvis man vælger blot at lave en playliste til festen, vil man ofte opleve, at den ikke passer gennem hele aftenen. De fleste fester vil gerne have lidt mere rolig musik i starten, og så en del mere gang i den senere.

Derfor kan du med fordel lave (eller finde) tre playlister:

  • “Stille” festmusik som passer under maden og til de dele af aftenen, hvor folk gerne vil sidde og snakke sammen
  • Lidt mere optempo musik, som passer godt til, når der er festlege, druklege og det begynder at simre lidt ude på dansegulvet
  • Festlig dansemusik, som egner sig til et proppet dansegulv

Det er kun dig og dine gæster der ved, hvilke playlister I har brug for (og med hvilken musik). For nogle er dansemusikken ren og skær Kim Larsen, hvor det for andre er tung techno.

3) Lås enheden væk

OK, dette råd er kun, hvis det bliver nødvendigt. Det kan være ødelæggende for en fest, hvis der bliver skiftet musik hele tiden, og hvis folk har fået nok indenbors, kan det være svært at styre.

Derfor kan det være en idé at låse enheden, der afspiller musikken, inde i et skab eller lign. Det skal naturligvis ikke være rent musik-diktatur, så læg eventuelt en blog og kuglepen frem, så folk kan skrive numre ned. Så kan du gå op med jævne mellemrum og fylde ønskede numre på i køen.

4) Lad dj-jobbet gå på skift

Man kan sagtens indrette et fedt, festligt hjørne til en dj, og så aftale blandt vennerne, hvem der står bag “pulten” og styrer musikken i løbet af aftenen. Folk synes ofte, det er ret sjovt og kan få masser af spas og løjer ud af det.

I kan eventuelt udvælge en lille dj-komite, som hver skal stå for musikken i to timer.

Søger I en dj til festen?