Musik til konfirmation

Du vil gerne undgå den der pinlighed, som enhver forælder er god til at frembringe overfor barnet i 13-14 års alderen. Lad os indse det.

Det er nemt at være pinlig som forælder, bevidst eller ubevidst. Enten har man sagt eller gjort noget overfor barnets kammerater, der pludselig giver en akavet stilhed med øjne der ruller.

En overraskelse konfirmanden ikke vil gå glip af

Derfor er det på tide at vise, du ikke kun er en pinlig forælder, men også den forælder der har lært at lytte efter, og kan overraske, med noget cool og spændende, som konfirmanden vil sætte stor pris på.

Muligheden for ikke bare at være cool, men også betænksom er der.

Tør du gribe den?

Med en musikalsk overraskelse til konfirmationen.

Hvordan du bliver en cool forælder til konfirmationen

Det er noget som de færreste forældre booker til konfirmanden, underligt nok. Det er bla. på baggrund af, at det ikke er så udbredt og kendt at booke musik til konfirmation.

Men vi lytter alle sammen til musik, og specielt i teenageårene er der mange som rent faktisk finder ud af, hvilken genre i musikkens store verden, der foretrækkes.

Teenagere er også dem, der kan finde på at lytte rigtig mange gange til én enkelt sang, og af og til drive deres forældre til vanvid. Det er her, at du som forældre kommer ind i billedet, når det handler om musik til konfirmation.

Vælg yndlingssangen

Hvis dit-konfirmand barn har en yndlingssang, er det jo super oplagt at overraske han/hende med en super personlig, (og på ingen måde pinlig) overraskelse.

Vi anbefaler dig at finde et par enkelte numre, som dit barn elsker og derefter booke en musiker fra vores store katalog, der kan spille de numre.

Du kan altid spørge musikeren om specifikke ønsker til sange, hvilket de typisk tager imod med kyshånd. På den måde kan musikeren også øve endnu mere intenst på lige netop de sange, hvis altså de ikke spiller dem som tit i forvejen.

Det er desuden også en prisværdig opgave for en musiker at komme ud og spille musik til konfirmation, da det er en personlig gave, som du giver til dit barn, og musikeren får lov til at udføre.

Hvem skal optræde til konfirmationen?

I forhold til dit barn der nu skal konfirmeres, er det oplagt valg for dig at tage udgangspunkt i følgende musikertyper:

  • Pianist - sørg for at stedet har et klaver/piano til stede. Det vil naturligvis koste ekstra, hvis pianisten selv skal medbringe, så det skal du være obs. på.
  • Sangerinde der optræder acapella, kan noget helt særligt.
  • Sanger med guitar under armen, er formentlig det mest oplagte valg, da stort set alle sange kan spilles med en guitar og en god sangstemme.
Find musik til konfirmation