123Festmusik har været med MusikDj.One på job !

Dagens spilleopgave var et bryllup i Hørsholm, med 80 gæster i lejet selskabslokale

MusikDj.One består af 3 DJ’s der fordeler de enkelte spillejobs imellem sig, Alberte der er 17 år har spillet i 3 år hun tager sig mest af ungdomsfester og konfirmationer, Michael der er 57 år med mangeallervigtigste års DJ erfaring og Gerk (fra Thailand) som også har mange års erfaring som DJ. Der er altid 2 DJ’s med på et spillejob.

Opgaverne er forskellige, fra Chill arrangementer i virksomheder til bryllupper og ungdomsfester. Michael fortæller om at være mobil DJ: ”At tage rundt som mobil DJ er en hobby for os, det er nærmest et kald og vi elsker musik, teknik og god lyd. Og selvfølgelig fester. Når vi ikke er ude og spille, så leder vi efter musik som vi kan have med på jobs – eller vi koordinerer og forbereder de spillejobs der kommer ind.”

Forud for arrangementet har der været en del korrespondance mellem kunden og MusikDJ.One, primært omkring praktiske forhold, gæsternes sammensætning, indslag under middagen og musikønsker. Michael fortæller: ”Der er altid en kommunikation mellem kunden og os forud for et arrangement, vi har nogle spørgsmål til kunden omkring lokalet, strøm, antal gæster og deres alder og sidst men ikke mindst musikønsker. Omvendt har kunden som regel spørgsmål til os der går på hvor meget vores udstyr fylder og hvor vi helst vil placeres i lokalet, om kunden kan købe ekstra tid og om vi tager i mod musikønsker. Det er vigtigt at vi har denne kommunikation med kunden, så kunden føler at vi har styr på hele processen og derved får kunden ro og tryghed til os.

Lørdagens spillejob starter kl. 18.00 – men for MusikDJ.One starter den allerede kl. 14.00 – på et lager i Hillerød, hvor udstyret pakkes i en trailer, og derefter køres der til selskabslokalerne i Hørsholm. Michael fortæller, at de altid ankommer 2 timer før spillestart – ”så er vi sikre på at kunne nå at stille op – og skulle der være opstå et teknisk problem, kan vi nå at reagere inden spillestart. Vi har i øvrigt heller ikke valgt den letteste løsning når vi taler om musikanlæg. Normalt bruger mobil diskoteker PA udstyr som er forholdsvist let at flytte rundt med og opstille. Vi har valgt et traditionelt HiFi udstyr som musikudstyr, simpelthen for at opnå den varme klang der er i et godt hjemme HiFi anlæg. Vores anlæg har mulighed for at spille op til 150 personer – og det lyder bare godt og kan spille højt, hvilket var det allervigtigste for os da vi skulle vælge. En varm, sprød klang og rigeligt med bas.

Udstyret – det vil sige – lyd, lys og video er opstillet og testet ca. 30 minutter før gæsterne ankommer, så Michael og Gerk kan lige nå at skifte tøj og få en cigaret inden dagens program går i gang. Michael: ”Det er altid et dejligt tidspunkt når vi er nået hertil – alt virker – og vi kan lige falde til ro inden vi går i gang med musikken til maden. Et bryllup er jo én af de vigtigste begivenheder i livet, så der stilles store krav til os i den anledning. Der er mange traditioner i løbet af aftenen, og vi er faktisk på, fra gæsterne ankommer, til de sidste lukker og slukker.

DJ’en startede stille op med musikken under forret og hovedretten– dels cover musik og dels originale kunstnere, lydniveauet var afdæmpet så selskabet kunne føre en samtale. Der var en del taler og sange under bryllupsmiddagen, og jeg lagde mærke til, at efterhånden som selskabet talte højere og højere så blev lyd niveauet og tempoet i musikken intensiveret. Da der blev serveret dessert gik musikken endnu et gear op – lyd niveauet var nu forholdsvist højt og der blev spillet cool lounge musik fra en fransk musik klub. Super cool.

Michael fortæller videre: ”Det er arrangøren der bestemmer hvor højt vi skal spille både under middagen og når dansegulvet skal fyldes. Dette er aftalt på forhånd, og hører vi ikke noget, jamen så er det vores fornemmelse for hvor lydniveauet skal ligge, og vores fornemmelse for hvilken musik der skal spilles.

Under middagen var der et indslag hvor DJ’en var en central del – nogle gæster havde forberedt et video- og dansenummer, så her kom MusikDJ.One’s medbragte projektor og lærred til sin ret – og derudover de 4 trådløse mikrofoner som DJ’en også havde medbragt. Middagen var først slut klokken 23.30 og da Bryllupsvalsen jo skal spilles inden kl. 24.00, så var der stor travlhed blandt tjenerne med at rydde alle borde og gøre plads til dansegulvet.
Efter Bryllupsvalsen skulle DJ’en for alvor på arbejde. Der blev lagt ud med TV2’s Kys Bruden og derefter en musikvideo Pharrel Williams ”Happy”. Og så kørte det bare derud af.


Video blev brugt en del i løbet af natten – dels musikvideoer og dels var det musik teksterne der rullede ned over skærmen. Det virkede meget professionelt. Michael fortæller om brugen af video: ”Vi forsøger at balancere hvor meget vi sætter på videoen – altså det skal jo ikke ende som en TV aften, men et par super flotte musikvideoer det plejer at imponere gæsterne – også er der jo den feature som Pioneer har introduceret, der hedder ”Lyrics”. Systemet fungere på den måde, at alle sangene der uploades i Pioneers PC program ”Rekordbox” automatisk søger i en database, om lyrikken findes til den pågældende sang, og hvis den gør, så kan vi på forskellig vis præsentere sangteksten på lærredet. Igen - det skal ikke være alle numre der vises med tekster, det er lidt en balancegang, men normalt er selskabet imponeret over denne præsentations form”.

I løbet af aftenen var der en del gæster der havde musikønsker – de fleste ønsker blev opfyldt, men der var få hvis ønsker ikke blev opfyldt. Jeg spurgte DJ’en hvorfor han ikke spillede alle musikønsker, og han fortalte, at han som DJ har den opgave at være smagsdommer på de ønsker der indløber. De fleste gange bliver ønsker opfyldt, men nogle gange kommer der ønsker som er meget specielle og som kun den ene gæst vil høre. ”Vi skal sørge for at dansegulvet er mest muligt fyldt, så det nytter ikke noget at vi sætter et musik nummer på, hvor vi på forhånd ved, at dansegulvet bliver tømt.”

Kl. 03.00 blev sidste nummer sat på – til stor ærgrelse for de sidste i den hårde kerne – der i øvrigt sikkert kunne blive ved til kl. 6.00 om morgenen.
En time efter sidste nummer var færdig spillet var udstyret pakket ned og klar til at blive kørt til Hillerød.

Vi når lige at spørge Michael om han har nogle råd til folk der søger musik og han svarer:
”Kunden skal allerførst gøre op med sig selv om det skal være en DJ eller livemusik – eller en kombination, og der må man mærke efter hvad man er til. Skal det være en DJ, så ville jeg selv kontakte 2-3 stykker – og tale med dem i telefonen. Få en fornemmelse af hvem de er, det vil sige har de styr på tingene, få en fornemmelse af hvilet udstyr de har (tager de dobbelt med af udstyret i fald noget går ned undervejs), få en fornemmelse for om de kommer til arrangementet og til tiden. Er det vigtigt at gæsterne kan ønske musik under festen, nogle DJ’s tager ikke i mod ønsker så det er vigtigt at forventningsafstemme. Vil man have en DJ der taler i mikrofon undervejs? Vi siger som regel ikke noget – jeg har selv svært ved at høre på en DJ der taler, og jeg har en tro på, at gæsterne hellere vil høre musik. Skal jeg kommunikere med gæsterne foregår det via projektor og lærred. Så alt i alt skal kunden gøre op med sig selv om sine behov (skriv dem eventuelt ned) – tal med et par DJ’s og få en fornemmelse af hvordan de er som mennesker. Det er sådan jeg selv ville udvælge!”

MusikDJ.One fortalte dagen efter, at lyset blev slukket kl. 05.30 i de små DJ hjem!


123Festmusik siger tak for en god og festlig aften.

musikdj

Besøg artistens profil her

Se profil