Mest populære danske livemusik-byer

Hos 123festmusikhar vi gennem snart 20 år hjulpet danskerne med at finde den perfekte livemusik til deres fest. Vi har over 2.300 musikere, bands og dj’s i Danmark, og vi mener selv, at vi ved en del af livemusikken i Danmark.

I denne artikel deler vi lidt ud af den data, vi har omkring livemusik. Nemlig i forhold til, hvilke byer som er de mest dominerende, når det kommer til livemusik.

Top 10 baseret på henvendelser

Hvis vi kigger i mængden af henvendelser, er det naturligvis de store byer, som troner højest på listen. Det er dog stadig relevant for musikere at vide, hvor der er fleste spillejobs.

 1. København
 2. Aarhus
 3. Odense
 4. Aalborg
 5. Silkeborg
 6. Esbjerg
 7. Kolding
 8. Fredericia
 9. Roskilde
 10. Svendborg

En af de interessante kandidater på listen her er Silkeborg, som er Danmarks 13. største by, men imponerende nok ender på en femteplads på denne liste. På samme måde overrasker Svendborg også, som er 26. største by i Danmark, og stadig får sig sneget med i denne top 10.

Top 10 baseret på henvendelser pr. Indbyger

Det giver dog et lidt mere nuanceret billede, når vi kigger på, hvor der kommer flest henvendelser på livemusik pr. Indbyggere i den konkrete by. Her får mindre byer nemlig mulighed for at trone, når de er gode ambassadører for den skønne livemusik.

 1. Give
 2. Sabro
 3. Faaborg
 4. Brovst
 5. Brande
 6. Aarup
 7. Otterup
 8. Jægerspris
 9. Tinglev
 10. Haderslev

Det interessant ved listen her, er det størstedelen af byerne befinder sig med relativt beskedne indbyggertal på omkring 3.000-5.000. Det betyder naturligvis også, at der (hvis vi kigger på antal), ikke er tale om vildt mange oprettelser, men det er gode ambassadør-byer for livemusikken.

Sådan bruger du det som musiker

Vi deler naturligvis denne viden, fordi vi mener, det kan hjælpe vores musikere, bands og dj’s. Du bør nemlig overveje, hvilket områder du vælger at tage spillejobs i. Generelt bør du udvide dit område, og så blot sørge for at lægge en pris ind for kørsel, som gør, at det stadig er en god forretning. Du kan især overveje at udvide, hvis du har en af ovenstående byer relativt tæt på dig.

Modtag tilbud på livemusik til din fest