Musik er uundværligt

7 årsager til at musik er uundværligt

Musik er fantastisk på mange måder. Herunder har vi opridset 7 årsager til hvad der ligger til grund for, at den er så vigtig i vores liv.

1. Musik forener

Levende musik bringer folk sammen. Uanset om det er til en fest, på et diskotek eller til en festival, er folk sammen for at nyde musikken. Det er underordnet, hvor man kommer fra, eller hvad man hedder.

2. Universelt sprog

Alle lande har sit eget sprog, men i musikkens verden, er der kun ét sprog. Det er den vibe og stemning, at musikken følger med sig, som alle mennesker kan mærke.

3. Stemningen styrkes

Stemningen skabes af musikken. Det gør altid oplevelsen stærkere. Derfor er musik så kraftfuldt et remedie, fordi det kan tage dig steder hen, hvor du ikke har været før. Kunne du forestille dig en fest helt uden musik, eller en film uden musik? Nok ikke.

4. Fokus og kreativitet

Det er videnskabeligt bevist, at musik forbedrer hjernens funktion. Forskning viser også, at musik er bedre end stilhed, fordi at det gør vores tankemønstre mere fleksible og derfor hjælper en til at opnå flere idéer.

5. Følelser

Man kan ikke komme udenom, at musik er forbundet med et hav af følelser. Uanset hvilket humør du er i, vil du kunne finde passende musik, som styrker humøret endnu mere. Du vil altid kunne finde musik, som du kan relatere til og føle med. Derfor er musik så vigtigt. Hvis du har mistet nogen i dit liv, er det nyttigt at lytte til triste sange. Forskning viser, at lytte til triste sange rent faktisk kan give dig en lykkefølelse.

6. Hukommelse

Musik er godt for hukommelsen. Du kan med garanti huske masser af sangtekster end artikler, du for nyligt har læst. I plejehjem har man anvendt musikalsk terapi for at lade ældre huske ting fra deres fortid, som de ikke kunne huske uden at lytte til musik.

7. For fornøjelsens skyld

Sidst men ikke mindst, lytter vi til musik fordi, at det er en fornøjelse. En følgesvend hele livet igennem i tykt og tyndt. Hvem vil være foruden sådan en rejsekammerat? Lad os alle fortsætte med at lytte til musik, og gerne gøre det endnu mere, end vi i forvejen gør.

Ønsker du at få musik til dit næste arrangement, kan du her på siden finde musikere, bands og dj's.

Find musik